søndag den 22. maj 2011

Hveder



Disse hveder er de lækreste jeg nogensinde har bagt, og derfor skal den da deles :)

Det særlige ved denne opskrift er, at hvederne hæver over damp, hvilket bevirker, at de bliver meget luftige og lækre :)


Opskriften giver 12 hveder

Ingredienser:

2 dl. mælk - lunes
1/2 dl. oliemargarine (eller 50 g. smeltet smør)
75 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 1/2 æg
500 g. mel
Mælk til pensling

Bland fedtstoffet og den lune mælk. Udrør gæren heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
Stil til hævning et lunt sted ca. 30 min.
Dejen slås ned og formes til 12 boller, som lægges i en lille smurt bradepande.
Bollerne efterhæver 20 minutter over damp - sæt bradepanden over en stor gryde med kogende vand og dæk med et viskestykke.
Pensl bollerne forsigtigt med mælk og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.



Spis dem varme med smør :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar