mandag den 10. januar 2011

Pizza - grundopskrift

Dette er min grundopskrift på pizza, som altid bliver lækker. 
Mine forslag til fyld findes også her på siden.
Pizzadej (giver tre bunde)

25 g. gær
4 dl. lunkent vand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
1,5 dl. rugmel
4 dl. durummel
ca. 5 dl. hvedemel (evt. lidt mere)

Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt, rugmel og durummel. Rør det godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem på køkkenbordet. Dejen må endelig ikke blive for tør, men skal være smidig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Tænd ovnen på 250 grader og sæt en bagesten eller bageplade ind, så den også bliver varmet op.

Del dejen i tre og udrul den ret tyndt ud ( ca. 3 mm.). Tag bagestenen ud, læg bunden på og fordel hurtigt det ønskede fyld på.

Bages 10-15 minutter i den varme ovn.

Tomatsauce
1 ds. hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 tsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
1 1/2 tsk. tørret basilikum
et  par dråber tabasco eller 1 knsp. tørret chili

Alle ingredienserne blendes sammen! Rækker til 3 pizza'er.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar