fredag den 21. januar 2011

Lækre svampede chokolademuffins


Disse muffins er virkelig fuldstændig fantastiske! De er nemme at lave og smager fantastisk. De holder sig friske længe og tager absolut heller ikke skade af en tur i fryseren.
Den kommer oprindeligt fra Alletiders kogebog

Opskriften giver 18 muffins

100 g. mørk chokolade, grofthakket
250 g. mel
225 g. sukker
50 g. kakao
1 tsk. natron
1 tsk. vanillesukker

1,25 dl. mælk
1 dl. flydende margarine
2,5 dl. yoghurt naturel
1 æg

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Sørg for at det hele er godt blandet sammen og ensartet.
Bland i en anden skål de våde ingredienser og rør blandingen godt sammen.
Vend den våde blandingen i den tørre med en dejskraber. Det skal kun lige nøjagtig være blandet sammen og må endelig ikke piskes.
Fordel dejen i muffinsforme ( helst papirforme i en aluform) og bag dem ca. 13 min. v. 200 grader.

12 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det tror jeg da helt bestemt. Det handler om, at der skal noget syrnet i, som natron kan virke sammen med :)
      Mvh. Maria

      Slet
  2. Svar
    1. Nej, der bruges natron, da opskriften indeholder syre i form af yoghurt. Natron fungerer på samme måde som bagepulver, når der er syre tilstede i dejen :)

      Slet
  3. Hvilken mælk bruger du normalt? Sødmælk, kærnemælk, minimæk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bruger minimælk eller skummetmælk afhængig af, hvad jeg i køleskabet :)

      Slet
  4. Herlige kager :) vi bagte dem med skyr og skummetmælk.. fordi det var det køleskabet bød på.
    Eller det var børnene på 7 og 11 der bagte dem. De blev lavet til cupcakes.
    Dagen efter var de stadig svampene.
    Så vi kan bestemt anbefale dem :)

    SvarSlet
  5. Virkelig lækre og svampede muffins!!! :-))

    SvarSlet
  6. Lækkert. Hvad anbefaler du ift nedfrysning og optøning? F.eks. hvor mange timer inden de skal spises, skal man tage dem op?

    SvarSlet
    Svar
    1. Frys dem når de er afkølede. De bliver næsten kun lækrere af en tur i fryseren - dejligt svampede :) De er klar til spisning et par timer, de er taget op.

      Slet
  7. Har brugt denne opskrift et utal af gange. Super hurtig, super nem og super lækre kager. Har brugt opskriften som grund dej til: kanel, krydder, gulerod, frugt, marmor - kage. Kagen bliver rigtig dejlig luftig og ikke tør- hvis man kan lide det. Og det kan jeg.
    Har bagt i bradepande, springform og muffinsform. I vores familie er det KAGEN!
    Selv vores to studerende fra USA er helt vilde med denne opskrift.
    Så alle der ser denne opskrift og står og skal bage til fx. børnehaven, klassen, arbejdet eller noget helt andet. Bare kast dig ud i det- alle får smil på læben efter den første bid. Velbekommen.

    SvarSlet