torsdag den 20. januar 2011

Lakse/spinatlasagne

Her kommer en nem og billig opskrift på en lækker hverdagsret. Retten er blevet til efterhånden og har udviklet sig løbende. Nu synes jeg selv, at resultatet er tilfredsstillende og kan tåle at blive publiceret :)

2 laksefilet’er
1 pose frossen hakket spinat (400 g)
1 knsp. stødt muskatnød
1 knsp. tørret chili
salt og peber
1 bæger ricotta


Skær laksen i små tern (ca. 1x1 cm.). Hæld spinaten i en kasserolle og sæt den over lav varme, så spinaten langsomt tør op. Når spinaten er optøet blandes laks, muskatnød, chili, salt og peber i, og det varmes igennem i ca. 5 minutter.

Tomatsauce:
1 ds. hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. groft salt

Alle ingredienserne til tomatsaucen kommes i en skål og blendes sammen med en stavblender

Bechamelsauce:
15 g. smør
2 spsk. mel
4 dl. mælk
salt og hvid peber

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret.
Tilsæt mælken – 1/3 ad gangen – pisk konstant! Lad saucen koge op under konstant piskning og skru ned, så det ikke koger over. Kog saucen ved svag varme i ca. 5. minutter og tilsæt salt og peber.

Lasagneplader
1 dl. revet parmesanost


Læg lasagnen sammen i et smurt ovnfast fad i passende størrelse. Hæld først lidt tomatsauce i bunden, herefter spinat/lakseblanding, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamelsauce. Lav endnu et lag magen til og evt. endnu et. Afslut med at drysse parmesan henover retten og bag den i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar