mandag den 10. januar 2011

Grøntsagsbearnaise

Denne "sauce" er meget inspireret af en opskrift, jeg fandt i Irma. Den er virkelig super lækker, nem og sund.
Den gør det godt som dip til kød og fisk.

Ingredienser:
2 gulerødder
2 pastinakker
2 små løg
2 fed hvidløg
1 1/2 spsk. olivenolie
salt og peber
1 lille spsk. tørret estragon
1 dl. grøntsagsbouillon
1/4 dl. æblecidereddike
1 dl. creme fraiche 9%

Tænd ovnen på 225 grader.
Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.
Gulerødder, pastinakker løg og hvidløg vendes med olivenolie, salt og peber og kommes i en lille bradepande. Bag dem i ovnen til de er møre - ca. 40 minutter.
Afkøl grøntsagerne let og kom dem herefter i en blender sammen med bouillon, æblecidereddike og estragon og blend til en mos. Rør creme fraiche i og smag til.
"Saucen" kan serveres både varm og kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar