Disse tærter blev lavet første gang til min eksamen på Suhrs, da jeg blev hjemkundskabslærer. Siden er de lavet adskillige gange
Ingredienser til 4 tærter
Tærtebundene
1,5 dl. Mel
50 g. smør/kærgården
1 spsk. sirup
Fyld
2 æbler med smag (f.eks. jonagored eller Cox orange)
2 spsk brun farin
25 revet marcipan
ca. 15 grofthakkede mandler
Bland ingredienserne til bundene og ælt det sammen til en dej. Lad den hvile i køleskabet 1/2-1 time.
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)
Udrul dejen og beklæd 4 portionstærteforme med den.
Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i tynde både.
Vend æblebådene sammen med farin og revet marcipan. Fordel blandingen i tærtebundene. Drys mandlerne over.
Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Server med vanilleis eller creme fraiche.
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)
Udrul dejen og beklæd 4 portionstærteforme med den.
Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i tynde både.
Vend æblebådene sammen med farin og revet marcipan. Fordel blandingen i tærtebundene. Drys mandlerne over.
Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Server med vanilleis eller creme fraiche.
Kommentarer
Send en kommentar