Orientalsk kyllingesalat (Applebees)

Denne salat er inspireret af en salat vi fik i Californien på en restaurant, der hedder "Applebee's". Den smagte så fantastisk, at jeg bare måtte prøve at lave den selv.
Opskriften er til 2 store portioner


Ingredienser - dressing:
- 1/2 dl. mayonaise
- 4 spsk. risvinseddike
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. sesamolie (ikke ristet)
- 1 tsk. dijon sennep

Bland alle ingredienser godt sammen og stil på køl til servering

Ingredienser - salat:
- ca. 300 g. kyllingefilet (meget gerne marineret i soya/ingefærmarinade)
- sprød salat, gerne en blanding af iceberg, romaine og lidt frisk rødkål
- 1/2 rødløg
- 1 rød eller gul peberfrugt
- 1 frisk mango
- 1 plade nudler (50 g.)
- olie

Steg kyllingen på panden og skær det i skiver.
Bræk salaten i mindre stykker og anret det på to tallerkener. Skær rødløget i tynde både. Skær peberfrugten og mangoen i mindre stykker. Bland det hele sammen og vend dressingen i.
Vrid nudlerne fra hinanden. Varm olie (3-4 cm.) op i en kasserolle. Når olien er tilstrækkelig varm steges nudlerne lidt af gangen heri. De skal kun have ganske kort tid - til de bobler let op. Nudlerne tages på med en hulske og lægges på køkkenrulle.

Anret salat på to tallerkener og fordel nudlerne ovenpå lige inden servering.

Kommentarer