”Chicken ginger udon” by Maria

Marinade:
1 halv stilk citrongræs, finthakket
2 fed finthakket hvidløg
1 knsp. tørret chili
1 spsk. friskrevet ingefær
½ dl. Teriyaki sauce
2 spsk. limesaft

300 g. kyllingefilet i tern

Bland ingredienser til marinaden og vend kødet i. Lad det marinere i min. 30 minutter – gerne mere!

400 g. friske Udon nudler
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
2 små røde pebre skåret i små strimler
1 rødløg skåret i tynde både
1 skvæt sød soyassauce
1 sammenpisket æg
2 spsk. Fiskesauce

Til servering:
Friskhakket koriander
Grofthakket syltet ingefær

Kog nudlerne i rigeligt vand i 2 minutter. Hæld dem i en sigte og overhæld dem med koldt vand.
Varm lidt olie op i en wok. Steg ingefær og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt peber og rødløg og steg i et ar minutter – tilsæt et skvæt soyasauce. Tag grøntsagerne op af wokken. Steg kyllingen uden marinden – gemmes. Tag kødet af og warm wokken helt op.
Hæld en smule olie i wokken og steg nudlerne under konstant omrøring – tilsæt marinaden og fiskesauce. Steg 1 minut. Tilsæt ægget og vend godt og hurtigt rundt i nudlerne. Tilsæt kylling og grøntsager og varm igennem et øjeblik.
Server straks med koriander og syltet ingefær.

Kommentarer